SEYHAN BEŞOCAK MAHALLESİ PSİKOLOG HİZMETLERİ
SEYHAN BEŞOCAK MAHALLESİ PSİKOLOG HİZMETLERİ
Adana merkez ofisimizde alanında uzman psikologlar, psikolojik danışmanlar, psikoterapistler, cinsel terapistler ve aile danışmanları çalışmaktadır. Yılların vermiş olduğu kurumsal tecrübe ile uzman psikologlar, aile danışmanlarımız ve psikolojik danışmanlarımız; psikolojik danışmaya ihtiyaç duyan herkese profesyonel psikolojik danışmanlık hizmeti vermektedir.
Psikolojik danışmanlık ofisimiz; klinik psikolog, psikolog, psikolojik danışman, aile danışmanı, cinsel terapist ve öğrenci koçlarından oluşan 11 kişilik dev bir psikolojik danışmanlık kadrosuna sahiptir. Psikoloji ve psikoterapi alanda hizmet veren tüm uzmanlarımız alanında yüksek lisans yapmış ve psikoterapi eğitimlerini tamamlamışlardır. Psikolojik danışmanlarımız ve psikologlarımız uzmanlık alanlarına göre danışanlarına en iyi psikolojik danışmanlık hizmeti verirler.
Psikolojik danışmanlık ofisimizde;
Aile danışmanlığı, Bireysel danışmanlık, Yetişkin danışmanlığı, Cinsel Danışmanlık, Zekâ testleri, Gelişim Testleri, Öğrenci Koçluğu, Çocuk danışmanlığı, Ergen danışmanlığı, Boşanma danışmanlığı hizmetleri uzman psikologlarımız ve psikoterapistler tarafından verilmektedir.
Psikolojik danışmanlıkta amacımız, psikolojide temel kuram ve yöntem bilgisini edinmiş, edindiği donanımı etkin şekilde kullanabilen, mesleki etik hassasiyeti yüksek psikologlarla danışanlarımıza kaliteli bir psikolojik danışmanlık ve psikoterapi hizmet sunmaktır. Psikolog ve psikolojik danışmanlarımız psikoterapi hizmetlerinde uzmanlık alanlarına göre hizmet vermektedir.
Psikolojik danışmanlık amacımız çerçevesinde, danışanlarımıza rahat edebilecekleri kaliteli ve huzurlu bir ortam oluştururken onlara alanında en iyi psikologlarla hizmet verirken, danışanlarımızın iyilik halini de korumaya dikkat ederiz. Yılların vermiş olduğu tecrübe ile alanda çalışan en ıyı psikologlarımız; danışanların göstermiş olduğu teveccühle uzun yıllardır ihtiyacı olan kişilere psikolojik yardım ve psikoterapi hizmeti vermektedir.
Psikolojik danışmanlık ofisimizde depresyon, mutsuzluk, kaygı, korku, endişe, takıntı, saplantı, psikolojik travma, yeme bozuklukları, uyku bozuklukları, akademik zorluklar, çekingenlik, kendine güven sorunları, insanlar arası ilişkilerde sorunlar, iletişim bozuklukları gibi bir çok psikolojik sıkıntılar ele alınmaktadır. Bu konularda en iyi psikoterapi hizmeti en ıyı psikologlarla sunulmaktadır.
Psikolojik danışmanlık ofisimizde; yaşamsal tehlike olasılığı içeren sorunlar, psikotik bozukluklar ve madde bağımlılığı sorunları birimimizde ele alınmamaktadır. Bunlar için, işbirliği içinde olduğumuz uzmanlara veya kurumlara yönlendirme yapılmaktadır.
Psikolojik Danışmanlık ofisimizde, kaygı, panik atak, obsesyon, yeme bozuklukları depresyon, stres, akademik zorluklar, uyum problemleri, ilişkilere dair problemler gibi birçok konuda psiko-eğitim grup çalışmaları, psikolojik eğitim ve seminerler düzenlemekte ve psiko-eğitim broşürleri, psiko- eğitim rehber ve bültenleri hazırlamakta ve bireysel psikolojik danışmanlık hizmeti vermektedir.
Psikolojik danışmanlık Seminer ve söyleşileri: Halkımızı çeşitli psikoloji konularında bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda planlanan psikolojik seminer ve söyleşilerdir.
Psikolojik danışmanlık Broşürleri: Çeşitli psikoloji konularında halkımızı bilgilendirmek ve psikolojik sorunlar ve psikolojik travmalar hakkında yapılabilecekler konusunda yol göstermek amacıyla hazırlanır.
Psikolojik danışmanlıkta Gizlilik
Psikolojik Danışmanlık ofisimizde, kişisel bilgiler ve görüşme içerikleri, kişi izin vermediği sürece, kesinlikle kimseyle paylaşılmaz. Ancak, psikolojik danışmanlıktaki gizlilik kuralı görüşülen kişinin veya bir başkasının zarar görmesi ya da hayati tehlike altında olması durumunda gerekli kişilerle temasa geçilebilir. Bu koşullar altında dahi, başka birisi aranmadan önce görüşülen kişiden onay alınmaya çalışılır.
Psikolojik danışmanlık ta Psikoterapide gizlilik ilkesi ne zaman kırılır?
- Danışanın kendi hayatını sonlandırmayı düşündüğü durumlarda,
- Danışanın başkalarının hayatına tehlikeye atacağı durumlarda psikolojık danışmanlıktaki ve psikoterapideki gizlilik ilkesi aşılabilir.
Psikolojik danışmanlık / Psikoterapi ne kadar etkilidir?
Psikolojik danışmanlıkta / psikoterapide yapılan araştırmalar,
Psikoterapi alanların almayanlara göre daha iyi iyileşme sağladıkları gözlemlenmiştir. Ancak psikoterapide en etkili ve hızlı sonucun psikoterapiyle psikofarmakolojik (ilaç tedavisi) tedavinin aynı anda sağlandığı durumlarda psikoterapi ve psikolojik tedavi süreci daha etkilidir.
İyi bir psikolog ya da psikoterapisti bulduğumu nasıl anlayabilirim?
Psikoloğunuzla birlikte çalışırken kendinizi rahat hissettiğiniz bir ilişki ve açık iletişim kurabildiğiniz bir psikolog sizin için en iyisi olabilir çünkü en etkili psikoterapi danışan ile psikolog arasında iyi işleyen bir ilişkinin varlığında görülür. Psikoterapi içinde olan kişi, psikolog tarafında desteklendiğini, sorunlarına karşı birlikte etkili çalışıldığını, psikolojik danışma süreci ve psikolojik danışma süreci içeriği hakkında bilinçlendirildiniz zamandır.
Gitmek istediğiniz psikoloğa /psikolojik Danışmana:
- Nasıl çalıştığı, ne tür metot ve teknikler kullandığını,
- Kullandığı psikoterapi yaklaşımın sizin sorunlarına olacak etkisini ve deneyimini,
- Psikoterapi sürecinin nasıl gelişeceği, nelere dikkat edildiği,
- Sorunların çözümüne yönelik ne kadar zaman çalışılacağı gibi konular hakkında sorular sorabilirsiniz
Psikoloğunuz yukarıdaki sorulara içtenlikle cevap verebiliyorsa sizin için en ıyı psikoloğa ulaştığınız anlamına gelebilir.
Psikolojik danışmanlık süreci Psikoterapi ne kadar sürer?
Psikolojik danışmanlık süreci psikoterapinin uzunluğu, danışanın getirdiği psikolojik sorunlara, danışanın terapiden beklentilerine, danışanın değişme ve çalışma isteğine göre değişebilir. Uzman psikoloğun çalıştığı psikoterapi ekolüne bağlı olarak en az 3 oturum sürer.
Psikolojik danışmanlık psikoterapide sunulan hizmetler:
Psikolojik Değerlendirme
Danışanın yaşadığı psikolojik sorunun tanımlanması ve bu soruna uygun psikolojik hizmetlerin belirlenmesi amacıyla bir değerlendirme görüşmesi yapılmasına “psikolojik değerlendirme” denir.
Psikoterapi
Kişinin psikolojik sorununa yönelik uygun psikoterapi planı yapılır ve Bilişsel-Davranışçı Terapi merkezli bir psikoterapi sürecine alınması aşamasıdır.
Terapistler
Terapist olarak hizmet veren tüm ekibimiz, psikoloji ya da psikolojik danışmanlık diplomalarını alıp psikolog yada psikolojik danışman olmuş, aynı zamanda yüksek lisanslarını yapmış ve psikoterapi eğitimlerini tamamlamış uzmanlardır.
Psikolojik Yönlendirme
Psikolojik danışmanlık ofisimizde verilen psikolojik hizmetlerden yararlanabileceğine karar verilen kişiler birimimizdeki uzmanlık eğitimi alan psikolog, psikoterapistlere yönlendirilirler.
Psikolojik Değerlendirme görüşmesinin sonucunda gerekli görüldüğü takdirde kişi, yaşadığı psikolojik sorunla ilgili olabilecek diğer uzmanlık alanlarına, kurumlara veya merkezlere yönlendirilebilir.
Psikolojik danışmanlık ve psikoterapide Bireysel Görüşmeler nasıl sürer?
Bireysel psikoterapi; uzman psikologlarla bire bir olarak yapılır. Psikolojik danışmalarda psikoterapilerde görüşmeler 45-50 dakika sürer. Psikoterapide görüşme sıklığına uzmanla birlikte ortak karar verilir. Psikolojik görüşmelerde size sıkıntı verdiğini düşündüğünüz sorunları objektif bakış açısıyla değerlendirme, sorunlarınızla ilgili alternatif çözüm yolları üretebilme becerilerini kazandırma, bireysel gelişiminiz önündeki engelleri aşmanıza yardımcı olma amaçlanır.
Psikolojik danışmanlık ve psikoterapide Grup Çalışmaları nasıl yapılır?
Benzer sıkıntıları yaşayan danışanların bir uzman psikolog rehberliğinde bir araya gelerek yaşadıklarını güvenli bir ortamda paylaşmalarına, psikolojik sıkıntılarıyla baş etmeye yönelik becerilerinin arttırılmasına ve kişisel gelişime olanak sağlayan psikolojik grup çalışmalarıdır.
Grupla psikolojik danışma; 5-7 kişiden oluşan grupların haftada 1 kez 1,5 saatlik oturumlarda bir araya gelerek sürdürdüğü 6-8 haftalık grup çalışmaları veya yarım günlük yaşantısal grup uygulamaları yapılabilmektedir.
Psikoloğumu değiştirmek /psikoterapiyi bırakmak istiyorum, nasıl yapabilirim?
Psikoloğunuzu değiştirmek/ psikoterapiyi bırakmak istiyorsanız bu konuyu ilk olarak psikoloğunuzla konuşmalısınız. Çünkü yarım kalan her şey sorunlu davranış olarak kalabilir hayatımızda, dolayısıyla psikoloğunuzla bu isteğiniz ve nedenlerinizi konuşmanız, çözümü birlikte bulmanız kişisel gelişiminiz için faydalı olur. Bu süreci bulacağınız yeni psikologla da paylaşmanız aynı durumla karşı karşıya kalmanızı engeller. Unutmayın, psikoterapinin faydalı olması için psikoloğunuzla her şeyi konuşabilme rahatlığına sahip olmanız gerekir.
Psikoloğa başvurmak beni zayıf, güçsüz biri olarak göstermez mi?
Tüm insanlar bazen kendini stresli, kaygılı, mutsuz, karşılaştığı problemleri çözemeyecek kadar çaresiz hissedebilir. Böyle durumlarda yardım aramak çok doğaldır. Psikolojik danışmanlık ofisine başvurarak yardım aramak sizin zayıf olduğunuzu, hasta olduğunuzu göstermez. Aksine bu sıkıntılarla yüzleşmek için kendinizi hazır hissettiğiniz anlamına gelir.
Psikolojik danışmanlık Psikoterapi ücretleri ne kadardır?
Psikoloğun / psikolojik danışmanın deneyimine ve psikoterapi eğitimine bağlı olarak 45 – 60 dakika süren bir seans 100 – 250 TL arasında ücretlendirilir. Aile danışmanlığı seansları 60 ile 90 dk arasında sürer ve benzeri şekilde ücretlendirilir.
Psikologlar bazen işsiz ya da ekonomik gücü fazla olmayan danışanlar için seansları daha düşük ücretlendirme konusunda anlaşmaya açık olabilirler. Bazen de psikolojik danışmanlık ofisi ve psikologlar terapiye ihtiyaç duyan danışanlar için halen uzmanlık eğitimini gören öğrenciler yani klinik psikolog adaylarıyla çalışma şartıyla düşük ücretli psikoterapi imkânları sunabilirler
Psikolojik danışmanlık ofisiyle yada psikologla bu konuda konuşup ekonomik gücünüze göre uygun bir psikoterapi ücret anlaşması yapabilirsiniz.
Psikologlar Psikoterapi sürecini yapılandırırken nelere dikkat etmelidir?
Psikolog ile danışan arasında oluşan psikoterapi ilişkisinin sahip olması gereken temel özellikler şunlardır:
Psikolog, danışana değer vermeli ve danışanla güvenilir bir psikoterapi ilişkisi kurabilmelidir.
Psikolog, danışanla empatik ilişki kurmak için çaba göstermelidir.
Psikolog, danışanına karşı açık ve doğal olmalıdır.
Psikolog, danışanına koşulsuz saygı göstermeli ve kabul etmelidir.
Psikolog, danışanının psikolojik sorunlarına odaklanıp, psikoterapi yardımını danışanın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılandırmalıdır.
Psikolog, psikolojik danışmanlığın gizlilik ilkesine bağlı olarak danışanla çalışmalıdır.
Psikolog, sorunların çözümüne yönelik çalışmayı danışanla güçlü bir işbirliği kurarak yapmalıdır.
Psikolog, danışana yardım edemeyeceği durumlarda danışanı ihtiyaç duyduğu psikolojik yardımı alabileceği uzman psikoterapistlere ya da diğer alan uzmanlarına yönlendirme sorumluluğu taşımalıdır.
Alanında uzman danışmanlarımızdan randevu almak için lütfen arayınız.
0322-234-9-234
0322-458-0-458
0507-204-61-82
0507-204-61-83
0544-204-61-82